Aktuellt

Global Award 2017 för studier om äganderätt

2017-05-16

Från vänster ses Lars Backsell, Recipharm, Magnus Henrekson, IFN, Joakim Appelquist, Vinnova, Magdalena Andersson, Hernando de Soto och Tove Lifvendahl, SvD och moderator.

Hernando de Soto, grundare av tankesmedjan Institute for Liberty and Democracy (ILD) i Lima, Peru, har tilldelats Global Award for Entrepreneurship Research 2017. "Fem miljarder människor är fattiga därför att de inte ingår i samhälleliga nätverk av tillit", sa de Soto när han på måndagen mottog priset som överräcktes av finansminister Magdalena Andersson. Han visade sitt pass och kreditkort för att illustrera hur människor i utvecklade länder enkelt kan resa och göra affärer.

Hernando de Soto höll en föreläsning (startar 13:40 in i klippet) i samband med att han mottog Global Award 2017 i Konserthuset i Stockholm.

Läs Hernando de Sotos prisföreläsning

 

2017-05-15 Global Award4.jpg

Finansminister Magdalena Andersson överlämnade priset till hernando de Soto, tillsammans med Johan Eklund, professor och vd Entreprenörskapsforum. I bilden ses även unga musiker från Lilla Akademien som spelade vid prisceremonin.

 

2017-05-15 Global Award5.jpg

Johan Eklund, Entreprenörskapsforum, Hernando de Soto och Magnus Henrekson, IFN, i samband med prisutdelningen. De Soto håller i statyetten "Gud hand" av Carl Milles som är en del av utmärkelsen Global Award for Entrepreneurship Research.  

Institutet för Näringslivsforskning, Grevgatan 34 - 2 tr, Box 55665, SE-102 15 Stockholm, Sweden | Tel: +46-(0)8-665 45 00 | info@ifn.se