Karriär

IFN söker forskare

IFN är ett privat och oberoende forskningsinstitut som forskar inom frågor med hög relevans för det svenska näringslivet. Huvuddelen av vår forskning bedrivs inom fem forskningsprogram: Entreprenörskapets ekonomi, Globaliseringen och företagen, Tjänstesektorns ekonomi, Elmarknadens ekonomi, samt Institutionernas ekonomi.

2017-01-17 jobbannons.jpg

För närvarande är vi 32 doktorer i nationalekonomi, varav 6 professorer och 12 docenter. Vi har också 3 forskningsassistenter och 4 doktorander knutna till institutet. Se ifn.se för ytterligare information.

Vi söker nu en forskare i nationalekonomi med teoretisk och/eller empirisk inriktning och med intresse för näringslivsrelevanta samhällsfrågor. Vi välkomnar ansökningar både från juniora och seniora forskare, men du ska vid tjänstens tillträde ha disputerat. Vi erbjuder en mycket god internationell forskningsmiljö med stor potential för personlig utveckling och möjlighet till forskning på heltid med generös resebudget.

Skicka din ansökan till Elisabeth Gustafsson, elisabeth.gustafsson@ifn.se, senast den 1 mars 2017. Ansökan ska innehålla cover letter som beskriver varför du vill jobba på IFN, cv, exempel på vetenskapliga arbeten och forskningsfrågor som du skulle vilja ägna dig åt, samt gärna rekommendationsbrev (om du är nydisputerad). Om du vill veta mer om IFN och hur det är att arbeta här är du välkommen att ringa Magnus Henrekson (08-665 45 02) eller Lars Persson (08-665 45 04) för ett personligt samtal.

Aktuell forskare

Lars Calmfors

Forskningsområden: Arbetsmarknads- och makroekonomi.

Några av de frågor Lars Calmfors försöker besvara i sin forskning:

  • Orsaker till arbetslöshet?
  • Hur fungerar EMU?
  • Hur kan olika institutionella arrangemang bidra till en lämplig finanspolitik? 

IFN kalendarium

Institutet för Näringslivsforskning, Grevgatan 34 - 2 tr, Box 55665, SE-102 15 Stockholm, Sweden | Tel: +46-(0)8-665 45 00 | info@ifn.se