Karriär

Sommarjobb

Karriär 6.jpg

Sommaren med IFN?

"IFN erbjuder tjänster som forskarassistent under två sommarmånader. Arbetet innebär att du deltar i det dagliga arbetet som våra forskare utför. Detta inkluderar att sammanfatta akademisk litteratur och samla in och bearbeta datamaterial. Som assistent hjälper du även till med annat arbete inom ramen för IFN:s verksamhet.

Är du nyfiken på IFN och vill etablera kontakt med oss är sommarjobb ett bra tillfälle att presentera dig själv. Samtidigt lär du dig mer om IFN och hur en forskares vardag ser ut, vilket kan underlätta för dig i ditt karriärval. Det finns även möjlighet att få bra feedback på din framtida eller pågående magistersuppsats.

Den sökande ska ha en examen i nationalekonomi eller befinna dig i slutet av utbildningen (ett år kvar av magisterstudier). Du bör vara intresserad av forskning med relevans för näringslivet och ha ambitionen att så småningom disputera i nationalekonomi. Höga betyg samt goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav och erfarenheter av att arbeta med databehandling i Stata är meriterande.

För mer information mejla till sommarjobb@ifn.se. Ansökan (inklusive meritförteckning, betygsutdrag, och uppsats) sänds till sommarjobb@ifn.se. 

Sista datum för ansökan till 2017 års sommartjänster är den 15 april 2017. Vi tar emot ansökningar från och med den 15 mars 2017.

Aktuell forskare

Lars Calmfors

Forskningsområden: Arbetsmarknads- och makroekonomi.

Några av de frågor Lars Calmfors försöker besvara i sin forskning:

  • Orsaker till arbetslöshet?
  • Hur fungerar EMU?
  • Hur kan olika institutionella arrangemang bidra till en lämplig finanspolitik? 

IFN kalendarium

Institutet för Näringslivsforskning, Grevgatan 34 - 2 tr, Box 55665, SE-102 15 Stockholm, Sweden | Tel: +46-(0)8-665 45 00 | info@ifn.se