Direktlänkade sidor

Treschow ny styrelseordförande för IFN

Michael Treschow är ny styrelseordförande för IFN från och med den 2 februari och ersätter därmed Björn Hägglund som lämnar posten efter åtta år.

− Jag ser fram emot att leda styrelsen för en verksamhet som levererar forskning som publiceras i världens mest erkända vetenskapliga tidskrifter, samtidigt som man studerar frågor som är av hög relevans för det svenska näringslivet, säger han.
 

Michael Treschow
Michael Treschow

Michael Treschow är styrelseordförande för Unilever och Ericsson och styrelseledamot i ABB. Han har även sedan tidigare ett engagemang i forskningsvärlden som ledamot i Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien och styrelseledamot i Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse.

Intresserad av globaliseringsfrågor
− Jag har under lång tid följt de generella forskningsfrågorna i Sverige och därför ska det bli intressant med en verksamhet som specialstuderar näringslivets förutsättningar. IFN:s forskning om globaliseringens effekter för svenska företag och anställda tycker jag är särskilt intressant eftersom det är frågor som jag konfronteras med dagligen i min roll som företagsledare, säger Michael Treschow.

Utbildad civilingenjör
Michael Treschow, som själv är civilingenjör och som har jobbat inom såväl verkstads- som tjänsteföretag, hoppas att hans mångåriga bakgrund i affärsvärlden kan stärka IFN:s arbete.

− Jag hoppas att jag kan fungera som en länk mellan forskningen och näringslivet, säger han.
 

Institutet för Näringslivsforskning, Grevgatan 34 - 2 tr, Box 55665, SE-102 15 Stockholm, Sweden | Tel: +46-(0)8-665 45 00 | info@ifn.se