IFN-forskare

Dagmar Müller

fil.dr

Några av de frågor Dagmar försöker besvara i sin forskning: 

  • Hur påverkar sociala kontakter ungdomars arbetsmarknadsinträde och framtida arbetsmarknadsutfall?
  • Vad är rollen av olika typer av sociala nätverk för matchningen på arbetsmarknaden?
  • Hur varierar jobbsökandet genom sociala kontakter med konjunkturcykeln?
  • Hur påverkar Coronakrisen ungas studieval?

 

Aktuell forskning

Lost Opportunities: Work during High School, Establishment Closures and the Impact on Career Dagmar Müller

Dagmars forskning fokuserar på att använda svensk registerdata för att analysera frågor kring matchningen på arbetsmarknaden och ungas arbetsmarknadsinträde.

Dagmar Müller

Kontakt

dagmar.muller@ifn.se

Kort beskrivning

Dagmar Müller disputerade i juni 2020 vid Nationalekonomiska institutionen, Uppsala universitet, med avhandlingen Social Networks and the School-to-Work Transition. Dagmar har tidigare erfarenhet som forskare och doktorand på IFAU, är affilierad med IZA och UCLS och har tidigare varit gästdoktorand på Northwestern University.

 

IFN-podden

Det svenska välfärdsexperimentet. I en ny bok sammanställer Mårten Blix och Henrik Jordahl forskningen om privatiserade välfärdstjänster. Boken lanserades vid ett webbinarium den 16e februari och den här podden är ett komplement till webbinariet. Här besvarar författarna ett urval av de många publikfrågor som kom in. 

 mikrofon

IFN-podden började sändas hösten 2013. Ambitionen är att årligen presentera 5–10 sändningar baserade på aktuell forskning inom nationalekonomi.

Institutet för Näringslivsforskning, Grevgatan 34 - 2 tr, Box 55665, SE-102 15 Stockholm, Sweden | Tel: +46-(0)8-665 45 00 | info@ifn.se