Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Politiken bör gynna ekonomisk frihet

Andreas Bergh, IFN och Lunds universitet, och Christian Bjørnskov, Aarhus universitet och affilierad till IFN, omnämns i en ledare i Dagens Industri.

"Den svenska forskaren Andreas Bergh och hans danska kollega Christian Bjørnskov visar i en ny artikel (Does Economic Freedom Boost Growth for Everyone? 2021) att reformer som syftar till ekonomisk frihet har en positiv effekt inte bara för landet som helhet, utan för alla grupper över hela inkomstskalan.

Det är viktig information som borde påverka politiska beslut. Men S/MP-regeringen har drivit tre teser stenhårt under sju år. Den första är att jämlikheten måste öka. Den andra är att de hävdar att välfärden behöver mer resurser, vilket inte är uppenbart. Det tredje är att på grund av teserna ovan måste skatterna höjas."

Läs mer