Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

”Insatserna för långtidsarbetslösa otillräckliga”

Lars Calmfors, IFN och Stockholms universitet, intervjuas av Dagens Nyheter om insatserna för långtidsarbetslösa.

"Nationalekonomen Lars Calmfors efterlyser bland annat generösare villkor för nystartsjobb, att etableringsjobben kommer på plats och kvantitativa mål för sysselsättning och långtidsarbetslöshet.

– Långtidsarbetslösheten kan bli kvar under lång tid. Nystartsjobben borde kunna sättas in tidigare och subventioneras mer än i dag. Arbetslösa vuxna ska inte behöva vänta ett år på att de ska kunna ta del av dessa åtgärder, säger Lars Calmfors.

– De borgerliga vill ha fler nystartsjobb i privat sektor och regeringen vill ha fler extrajobb hos offentliga arbetsgivare. Jag tror båda behövs. Det kan vara viktigt med tydliga siffersatta mål för både sysselsättning och långtidsarbetslöshet för att tackla arbetsmarknadsproblemen, säger Lars Calmfors."

Läs mer