Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Bokslut över Löfvens arbetspolitik: Skulle bli bäst i EU – blev tredje sämst

Magnus Henrekson, IFN, intervjuas i Bulletin.

Tidningen har intervjuat Sven-Olof Daun och Magnus Henrekson om Stefan Löfvens arbetsmarknadspolitik:

"Just förhållandet mellan sysselsättningsgrad och arbetslöshet är något som även professorn i nationalekonomi Magnus Henrekson, vid IFN, har intresserat sig för. Inte heller han är imponerad av statsministerns insatser på arbetsmarknadsområdet.

– Inför valet 2014 anklagades Alliansen för att ha misslyckats med sysselsättningspolitiken och Socialdemokraterna tryckte då hårt på att arbetslösheten var högre vid Socialdemokraternas tillträde än när Alliansen tillträdde. I dag, när Socialdemokraterna har regerat i sju år, är den alltså ännu sämre."

Läs mer