Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Sverige som kapitalistisk välfärdsstat

Andreas Bergh, Lunds universitet och IFN, medverkar i fackbokspodden Lära från Lärda.

"Boken heter “Den kapitalistiska välfärdsstaten” och gäst Andreas Bergh, författare och välfärdsforskare på Lunds Universitet.

Andreas Bergh i Lära Från Lärda

Med ny forskning visar författaren hur den kapitalistiska välfärdsstaten har kunnat kombinera en välfungerande kapitalism med sociala reformer. Insikterna om vad som gjorde Sverige framgångsrikt gör det enklare att förstå varför landet drabbades av minskad tillväxt och ökad ojämlikhet från cirka 1970. Boken ger även nya perspektiv på de reformer som drastiskt har förändrat den svenska välfärdsstatens karaktär jämfört med 1900-talets sista decennier. Boken avslutas med en diskussion om vilka utmaningar den svenska välfärdsstaten står inför på 2020-talet."

Läs mer