Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

"Finns en risk att inflationen biter sig fast"

Lars Calmfors, Stockholms universitet och IFN, intervjuas i TV4 Nyhetsmorgon inför och efter Riksbankens räntebesked.

"Klockan 09.30 under torsdagen kommer Riksbanken med ett nytt räntebesked. Sedan februari har det hänt mycket. Inflationen är just nu den högsta i Sverige på 30 år. Det är något som har fått flera ledningspersoner inom Riksbanken att flagga för att en höjning kan vara på väg. Frågan är bara när? Lars Calmfors, professor emeritus i nationalekonomi vid Stockholms universitet, analyserar vad vi kan vänta oss när Riksbanken presenterar det nya räntebeskedet och hur det kan påverka samhället."

Se intervjun här

Lars Calmfors intervjuades även efter det att räntebeskedet kommit.

Se intervjun här