Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Kommentar | Christian Bjørnskov: Folketinget fortsætter med at smide penge i zombie­sel­skabet SAS

Christian Bjørnskov, Århus universitet och affilierad til IFN, skriver om SAS i en kolumn i danska affärstidningen Børsen.

"Det er ikke længere siden end februar, at vi skrev om SAS på denne plads, men selskabet er i nyhederne igen. Fallitten truer endnu en gang, mens piloter og andet personale er på krigsstien og på nippet til at strejke.

For en virksomhed på markedsvilkår er kombinationen absurd - yderligere strejker kan hurtigt presse SAS over kanten mod afgrunden - men fra at have været et klassisk eksempel er SAS nu nærmest en parodi på en halvoffentlig virksomhed.

Det ligger næsten i definitionen, at et selskab, der tjener penge i gode tider, men taber endnu flere i dårlige, ikke er levedygtigt på langt sigt. Det er desværre en præcis karakteristik af SAS, og en del af grunden til at den svenske stat har meddelt, at man ikke skyder flere midler i selskabet. På sigt vil svenskerne ud af selskabet, som den norske stat allerede for fire år siden forlod."

 

Läs vidare