Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Replik: Ebba Busch, här har du en bättre lösning än Hybrit

Energiminister Ebba Busch beskrev nyligen Hybrit som nödvändigt för att minska utsläppen av CO2. Busch ställer sig frågande till kritiken av Hybrit och säger att andra alternativ inte har lagts fram. Nu svarar bland annat Magnus Henrekson, professor i nationalekonomi, IFN, i Dagens Industri och beskriver i korthet några alternativ till Hybrit.

Energiminister Ebba Busch beskrev nyligen Hybrit som nödvändigt för att minska utsläppen av CO2. Hon menar att alternativen är värre och dyrare.

Busch ställer sig frågande till kritiken av Hybrit och säger att andra alternativ inte har lagts fram. Nu svarar Magnus Henrekson, professor i nationalekonomi, IFN, Jan Blomgren, professor i tillämpad kärnfysik och egen företagare inom rådgivning och utbildning på kärnkraftsområdet och Christian Sandström, biträdande professor i företagsekonomi, JIBS & Ratio på hennes uttalande. 

Läs hela repliken här