2013

Regeringen kräver svar av Lorentzon

2013-04-22 Tidningarnas Telegrambyrå

Spotifygrundaren Martin Lorentzon, nyvald i Telia Soneras styrelse och ledamot i bolagets etikutskott, har undvikit mångmiljonbelopp i skatt i Sverige med hjälp av ett Cypernbaserat brevlådeföretag, skriver TT i en artikel som publiceras i ett stort antal tidningar. Magnus Henrekson, IFN, är en av de intervjuade. Han förklarar bland annat att "de här uppläggen var inte kontroversiella då, nu är de det. Det är en allmän trend bort från skatteparadis. I dag är det få som skulle starta bolag på det här sättet".

Artikeln är publicerad i tre olika versioner i Allehanda.se, Arbetarbladet, Barometern, Blekinge Läns Tidning & Sydöstan, Borås Tidning, Dagens Industri, Eskilstuna-Kuriren, Göteborgs-Posten, Nerikes Allehanda, Smålandsposten, Sundsvalls Tidning, Svenska Dagbladet, Trelleborgs Allehanda, ttela.se, Upsala Nya Tidning, Vestmanlands Läns Tidning, Västerbottens-Kuriren, Östgöta Correspondenten.

Läs mer

Institutet för Näringslivsforskning, Grevgatan 34 - 2 tr, Box 55665, SE-102 15 Stockholm, Sweden | Tel: +46-(0)8-665 45 00 | info@ifn.se