Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Svårt skatta skatteeffekter

22 mars 2017

Mikael Stenkula, IFN, kommenterade på onsdagen en ny rapport från Almega, Marginalskatter och Sveriges konkurrenskraft författad av Anders Ydstedt, Scantech. Författaren konstaterade att Sverige har världens högsta marginalskatter. En av de företagare som intervjuats för rapporten förklarade att 2/3 av läkarna på företagets vårdcentraler jobbar deltid på grund av att det inte lönar sig att jobba mer. Mikael Stenkula förklarade att rapporten är välskriven men att han gärna sett mer av entreprenörsperspektiv. Han sa även att det är svårt och osäkert att skatta effekterna i absoluta tal av förändringar i skattesystemet.

Läs rapporten