Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Fredrik Sjöholm ny vd för IFN

24 juni 2020

Styrelsen för IFN har utsett Fredrik Sjöholm, professor i internationell ekonomi vid Lunds universitet, till ny vd för IFN. Han ersätter Magnus Henrekson som efter 15 framgångsrika år har begärt att få lämna sin position.

– Jag är mycket nöjd över att kunna presentera Fredrik Sjöholm som ny vd, säger IFN:s styrelseordförande Staffan Bohman. Han har gedigna akademiska meriter och har visat prov på ett gott ledarskap både under sin tid som institutionschef för den nationalekonomiska institutionen vid Lunds universitet, där han framgångsrikt bedrev ett förändringsarbete, och i sin tidigare roll som programchef för forskningsprogrammet Globaliseringen och företagen på IFN. Han känner väl till IFN:s verksamhet och kommer att kunna fortsätta Magnus Henreksons utmärkta gärning, säger Staffan Bohman.

– Det är med stolthet och ödmjukhet jag tar mig an vd-uppdraget, säger Fredrik Sjöholm. IFN är ett privat forskningsinstitut som har en unik position inom den svenska nationalekonomin med sitt fokus på forskningsfrågor som är av intresse för näringslivet. Dessutom finns en tradition och vilja bland IFN:s forskare att aktivt bidra med nationalekonomiska perspektiv i samhällsdebatten, säger Fredrik Sjöholm.

Fredrik Sjöholm är specialiserad på internationell handel, multinationella företag och Asiens ekonomier. Han är i dag verksam som professor i internationell ekonomi vid Lunds universitet och affilierad forskare vid IFN. Han har tidigare varit anställd vid Örebro universitet, Handelshögskolan i Stockholm och Singapore National University.

Fredrik Sjöholm tillträder sitt uppdrag som vd den 1 november 2020. Magnus Henrekson kommer fortsätta att vara verksam som forskare vid IFN.

 

Kontakt och ytterligare kommentarer:

Staffan Bohman, styrelseordförande IFN, 070-816 66 22

Fredrik Sjöholm, tillträdande vd IFN, 073-397 88 90

Eva Malm Öhrström, kommunikationschef IFN, 073-674 74 78