Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

IFN söker forskare för tenure track

IFN är ett privat och oberoende forskningsinstitut som forskar inom frågor med hög relevans för det svenska näringslivet. Huvuddelen av vår forskning bedrivs inom fyra forskningsprogram: Entreprenörskapets ekonomi, Företagens konkurrenskraft, Hållbar energiomställning samt Institutioner, marknader och näringsliv.

För närvarande är vi ca 30 doktorer i nationalekonomi, varav 8 professorer och 14 docenter. Vi har också 4 forskningsassistenter och 7 doktorander knutna till institutet. Se Om IFN för ytterligare information.

Vi söker nu en – två forskare i nationalekonomi. Tjänsten ska tillträdas under 2023. Sökanden ska vara företagsam och dynamisk och bör vara intresserad av att analysera frågor som är av betydelse för näringslivet, med särskilt fokus på företaget och dess anställda. Goda kunskaper i svenska är meriterande. Vi välkomnar ansökningar från såväl juniora som seniora forskare, men den sökande ska vid tjänstens tillträde ha disputerat. Vi erbjuder en mycket god internationell forskningsmiljö med stor potential för personlig utveckling och forskning på heltid. Forskaren får tillgång till IFN:s omfattande dataset och en generös resebudget.

Ansökningar ska lämnas in via econjobmarket.org senast den 14 november 2022 och bör innehålla en text som beskriver varför du vill jobba på IFN, cv, exempel på vetenskapliga arbeten, exempelvis job market paper, samt en lista över dina forskningsintressen som är relevanta för IFN. Juniora sökanden ska bifoga minst två rekommendationsbrev. För mer information kontakta Elisabeth Gustafsson, elisabeth.gustafsson@ifn.se.