Aktuellt

Ny rapport om arvsskatten

2019-11-06

Sebastian Escobar- Johansson och Magnus Henrekson.

Under måndagen presenterade Sebastian Escobar-Jansson, Ludwig-Maximilians-Universität München och affilierad till IFN sin SNS-rapport Lärdomar om den svenska arvsskatten.

 

2004 avskaffades den svenska arvsskatten, en skatt som var impopulär här i Sverige. Nu har det gått 15 år sedan dess och olika typer av skatt på arv är vanliga internationellt sett. Hur ser synen ut på svensk arvsskatt idag? Det var huvudfrågan för SNS seminarium. Där medverkade även IFN:s vd professor Magnus Henrekson, Carl Bennet vd för Carl Bennet AB, Åsa-Pia Järliden Bergström, LO-ekonom. Seminariet leddes av Mikael Witterblad, chef för SNS forskningsprogram. De gav olika perspektiv på vilka argumenten för respektive emot en svensk arvsskatt är idag.

Du kan se seminariet på sns.se

Institutet för Näringslivsforskning, Grevgatan 34 - 2 tr, Box 55665, SE-102 15 Stockholm, Sweden | Tel: +46-(0)8-665 45 00 | info@ifn.se