Aktuellt

Kinesisk delegation besökte IFN

2019-11-11

Joacim Tåg med delegationen från All-China Womens Federation.

Under måndagsmorgonen ordnade IFN ett seminarium för en delegation från All-China Women's Federation och deras underorganisationer. All-China Women's Federation är Kinas ledande organisation för kvinnors rättigheter.

Joacim Tåg presenterade resultatet från sin studie ”What Prevents Women from Reaching the Top? som handlar om vad som hindrat kvinnor från att nå de absoluta toppositionerna i det svenska näringslivet. Joacim Tåg är chef för globaliseringsprogrammet på IFN och hans forskning studerar företagen och arbetsmarknaden med speciellt fokus på karriärer och allokeringen av talang. Måndagens besök var ett led i att sprida IFNs forskningsresultat till viktiga beslutsfattare världen över. Den kinesiska delegationen valde att besöka IFN för att ta med sig de svenska erfarenheterna till Kina. Ett led i deras arbete med att fler kinesiska kvinnor ska kunna bli toppchefer.

 

Institutet för Näringslivsforskning, Grevgatan 34 - 2 tr, Box 55665, SE-102 15 Stockholm, Sweden | Tel: +46-(0)8-665 45 00 | info@ifn.se