Aktuellt

Ny bok om privatiserad välfärd

2021-01-20

Sverige är ett land med omfattande skattefinansierad välfärd. Något som är mindre känt internationellt är att en stor del av dessa tjänster utförs i privat regi av vinstdrivande företag.

I en ny bok utgiven av Oxford University Press, Privatizing Welfare Services – Lessons from the Swedish Experiment, sammanfattar Mårten Blix, IFN och Henrik Jordahl, IFN och professor vid Örebro universitet, forskningen om privatiseringar, valfrihet och vinster i välfärden.

Den 16 februari klockan 13:00 till 14:00 har vi ett webbinarium om boken. Vi kommer att diskutera vilka lärdomar som kan dras från valfrihetsreformerna från 1990-talets början samt vad som borde ha gjorts annorlunda. Hur har kostnader och kvalitet påverkats? Har valfriheten haft någon negativ påverkan på segregation och andra sociala dimensioner?

Läs mer och anmäl dig här

Institutet för Näringslivsforskning, Grevgatan 34 - 2 tr, Box 55665, SE-102 15 Stockholm, Sweden | Tel: +46-(0)8-665 45 00 | info@ifn.se