Aktuellt

Ny rapport: Fackförbunden tappar medlemmar

2021-01-30

Lars Calmfors, IFN, är en av rapportförfattarna till Fores nya rapport Vad finns det för anledning att vara med i facket?

Rapporten visar att fackförbunden tappar medlemmar och undersöker hur människor ser på facket i dag. Vilka är medlemskapets fördelar respektive kostnader? Vilka faktorer påverkar det fackliga engagemanget? Rapporten baseras på en enkätstudie och intervjuer med fackliga företrädare.Lars Calmfors, Julia Nederberg och Carolina Persson är författare till boken. Vid lanseringsseminariet som Fores arrangerade medverkade bland andra Lars Calmfors, Tobias Baudin, ordförande Kommunal och Heike Erkers, förbundsordförande Akademikerförbundet SSR.

Seminariet filmades av SVT Forum och går att se här

 

Institutet för Näringslivsforskning, Grevgatan 34 - 2 tr, Box 55665, SE-102 15 Stockholm, Sweden | Tel: +46-(0)8-665 45 00 | info@ifn.se