Aktuellt 2013

"En chans att lära vad som är nytt"

2013-06-14

Gordon Phillips, USC Marshall School of Business diskuterar sin studie "The Incentives for Vertical Mergers and Vertical Integration".

Yossi Spiegel från Tel Aviv University berättar att det är andra gången han är med på IFN:s årliga forskarkonferens i Vaxholm. I år på temat "Industrial Organization and Corporate Finance". Varför deltar han? "Här får jag chans att lära mig vad som är nytt och spännande inom ett väl avgränsat ämnesområde. Från tidigare vet jag också att forskarna som deltar är seriösa och att arrangemangen är bra."

Rune Stenbacka, från Hanken School of Economics i Helsingfors håller med Yossi Spiegel och menar att konferensen är utmärkt: "De inbjudna forskarna  är valda med omdöme och omsorg och dessutom är det trevligt här."

Den 13-14 juni arrangerade IFN för 13:e året i rad en forskarkonferens med internationellt inbjudna gäster. Syftet med dessa konferenser är att internationella forskare och forskare från IFN möts och inspireras för framtida forskning. I årets möte deltog nationalekonomer från Sverige, Norge, Finland, Spanien, USA, England, Tyskland, Italien och Israel. Under mötets gång presenterades och diskuterades en rad studier om allt från entreprenörers val att satsa på mer eller mindre riskfyllda R&D-projekt, till hur transparens inverkar på skattetrycket och tillgången på kapital.

Läs mer om konferensen

Institutet för Näringslivsforskning, Grevgatan 34 - 2 tr, Box 55665, SE-102 15 Stockholm, Sweden | Tel: +46-(0)8-665 45 00 | info@ifn.se