Aktuellt 2015

Pris för artikel om globalisering och tolerans

2015-11-16


En gång per år delar rektor vid Ekonomihögskolan i Prag ut priser till skolans forskare för bästa publikationer. I år fick IFN-forskaren Niclas Berggren, som är affilierad till Institutionen för institutionell, miljö- och experimentell ekonomi (KIE), andrapris i kategorin tidskriftsartiklar. Den prisbelönta artikeln handlar om den av Niclas Berggren och Therese Nilsson genomförda studien ”Globalization and the Transmission of Social Values: The Case of Tolerance”, som har publicerats i Journal of Comparative Economics.

Niclas Berggren och Therese Nilsson visar att social och ekonomisk globalisering tycks stimulera föräldrar att lära sina barn tolerans, för att rusta barnen inför en framtid i en värld av olikheter, öppenhet och rörlighet.

– Jag är stolt över detta pris, som jag ser som ett erkännande av den forskning jag, Therese Nilsson och andra på IFN bedriver om samspelet mellan ekonomi och kulturella faktorer, säger Niclas Berggren.

Han tycker att det är roligt att få verka vid den ledande högskolan för ekonomiska ämnen i Tjeckien, "där jag också undervisar om institutioner och hur kulturella faktorer som tillit och tolerans är viktiga för marknadsekonomins funktionssätt".

Läs mer om priset (på tjeckiska).

Institutet för Näringslivsforskning, Grevgatan 34 - 2 tr, Box 55665, SE-102 15 Stockholm, Sweden | Tel: +46-(0)8-665 45 00 | info@ifn.se