Aktuellt 2016

Entreprenörer löser våra vardagsproblem

2016-03-11


Magnus Henrekson, IFN, var huvudtalare på ett evenemang som arrangerats av Företagarna i Stockholms stad. Ämnet för föredraget var "Förbered dig och ditt företag för framtiden". Under kvällen avslöjades även vem som utsetts till Årets Företagare i Stockholm 2016. Utmärkelsen gick till Aleksandar Kunovac som leder Bovex Mekaniska Verkstad. Magnus Henrekson överräckte diplom och blommor.

Det behövs både små och stora företag, förklarade Magnus Henrekson för publiken av entreprenörer. Han påpekade att idéer till nya företag nästan alltid uppstår ur behov på ett lokalt plan, och inte är något som man kan studera sig till.

– Idéer är ofta jordnära och löser människors vardagsproblem på ett bra sätt.

 

2016-03-11 M Henrekson4.jpg

Magnus Henrekson, IFN, talade till företagare från Stockholm stad.

 

Entreprenörskap är till naturen experimentellt, sa Henrekson och förklarade att Sverige är bra på low-tech. Han angav en rad mycket framgångrika svenska företag inom servicebranscher:  H&M, Ikea och Securitas. Visst är det bra med spetskompetens inom högteknologiska branscher, men som entreprenör ska man inte stirra sig blind på detta, slog Magnus Henrekson fast.

Läs om finalisterna till Årets Entreprenör 2016

Institutet för Näringslivsforskning, Grevgatan 34 - 2 tr, Box 55665, SE-102 15 Stockholm, Sweden | Tel: +46-(0)8-665 45 00 | info@ifn.se