Aktuellt 2018

Så skapades Ikeas DNA

2018-03-13

Hans Jeppsson, tidigare Ikea-medarbetare,diskuterar med IFN-forskare om Ikeas historia och framtid.

Inom ramen för IFN:s serie med näringslivskontakter har Staffan Jeppsson föreläst om Ikeas DNA. Jeppsson har arbetat 30 år i Ikea och Inter Ikea i fem länder. Han har arbetat med konceptutveckling och varit personlig assistent åt Ingvar Kamprad i sex år. I sitt föredrag på IFN beskrev Jeppsson Ikeas väg från att Ingvar Kamprad grundade företaget för att hjälpa till med familjens ekonomi – och sålde allt annat än möbler – till vad som kan tänkas hända nu när sönerna tagit över.

I dag har Staffan Jeppsson sitt eget företag och ägnar sig bland annat åt chefutvecklingsprogram. I diskussionen på IFN talades bland annat om Ikea-kulturen och konceptet för hur Ingvar Kamprad spred Ikeas DNA hela vägen in i minsta vrå på de idag över 400 Ikeavaruhusen världen över.


IFN:s serie med näringslivskontakter är del av institutets internutbildning. Ledande företagare och företagsledare bjuds in för att berätta om hur de arbetar och vilka faktorer som varit avgörande för deras framgång. Föredrag och diskussioner ger inspiration till forskarna och till deras forskning.

Institutet för Näringslivsforskning, Grevgatan 34 - 2 tr, Box 55665, SE-102 15 Stockholm, Sweden | Tel: +46-(0)8-665 45 00 | info@ifn.se