Aktuellt 2018

Många ämnen på tapeten i Almedalen

2018-07-02

Fondbolagens förening ordnade seminariet
Fondbolagens förening ordnade seminariet "Vem ska ha makten över ditt sparande - du, fondbolagen eller staten?". Från vänster ses Tove Zander, Unga Aktiesparare, Mikael Sandström, TCO, Andreas Bergh, IFN, Fredrik Lundh Sammeli (S) och Mats Persson (L).

Forskare från IFN bjuds in till paneler och samtal hos externa organisationer som arrangerar seminarier i Almedalen. Under politikerveckans andra dag deltog bland andra Andreas Bergh, IFN och Lunds universitet, som deltog i ett seminarium som arrangerades av Fondbolagens förening. Det var i första hand pensioner och det obligatoriska valet som stod i centrum. Andreas Bergh förklarade att denna  valfrihet är något positivt.

IFN-forskare deltog under måndagen i en rad diskussioner och samtal på de många scener som under veckan finns i Almedalen. Bland andra:

 

Gabriel HS Almedalen 2018(1).jpg
Gabriel Heller Sahlgren, LSE och affilierad till IFN, deltog i ett seminarium med titeln "Lönsam kompetens – vilka utbildningar höjer lönerna och minskar arbetslösheten?", som arrangeras av Almega Utbildningsföretagen.

 

IMG_6422.JPG
Martin Andersson, BTH och affilierad till IFN, var moderator på ett seminarium om skatter som arrangerades av Entreprenörskapsforum, "Så bör en skattepolitik för innovation och entreprenörskap se ut".

 

IMG_6435.JPG
Åsa Hansson, Lunds universitet och affilierad till IFN, deltog i panelen i seminariet "Så bör en skattepolitik för innovation och entreprenörskap se ut".

 

IMG_6453.JPG
Åsa Hansson, Lunds universitet och affilierad till IFN, var del av panelen i ett samtal som arrangerades av Dagens Nyheter och TCO. Rubriken var "Sänk skatten så att utbildning lönar sig".

 

IMG_6495.JPG
Magnus Henrekson, IFN, deltog i Centerpartiets seminarium "Så får vi företagen att anställa nyanlända". Övriga som samtalade var Martin Ådahl, chefsekonom Centerpartiet och Bettina Kashefi, chefsekonom Svenskt näringsliv.

Institutet för Näringslivsforskning, Grevgatan 34 - 2 tr, Box 55665, SE-102 15 Stockholm, Sweden | Tel: +46-(0)8-665 45 00 | info@ifn.se