Aktuellt 2019

Ny styrelseordförande för IFN

2019-02-13


Staffan Bohman är tillträdande ny ordförande för styrelsen i Institutet för Näringslivsforskning, IFN. Han efterträder Michael Treschow som varit ordförande 2011–2018.

Staffan Bohman innehar i dag ordförandeposten i flera bolag, bland annat Electrolux, och i Tysk-svenska handelskammaren. Han har tidigare varit ordförande för Höganäs och haft styrelseuppdrag i bolag som Scania, Boliden, Inter-Ikea och Vattenfall. Han var 1999–2004 vd och koncernchef för Gränges (Sapa). Staffan Bohman är ledamot i Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens avdelning IX och har tidigare varit bland annat vice ordförande för SNS Förtroenderåd.

− Det har varit ett stort privilegium att få arbeta med Michael Treschow som styrelsens ordförande. Han insatser har varit ovärderliga för IFN. Vi ser nu fram emot att få samarbeta med Staffan Bohman i denna roll. Hans gedigna erfarenheter från näringslivet och stora samhällsengagemang bådar gott för IFN:s framtid, säger professor Magnus Henrekson, vd IFN.

− Att vara ordförande för IFN har varit ett mycket stimulerande uppdrag. IFN:s forskning är viktig i samhällsdebatten då den baseras på framtagen fakta. Den visar vad lagar och regler ger för effekter. Det hjälper lagstiftarna att fatta välgrundade beslut som ger en god samhällsutveckling, säger Michael Treschow.

För mer information kontakta elisabeth.precht@ifn.se

Institutet för Näringslivsforskning, Grevgatan 34 - 2 tr, Box 55665, SE-102 15 Stockholm, Sweden | Tel: +46-(0)8-665 45 00 | info@ifn.se