Aktuellt 2020

IFN-forskare i Omstartskommission

2020-04-28

Åsa Hansson, affilierad till IFN och Lars Calmfors, IFN och Stockholms universitet, är två av kommissionsmedlemmarna.

Lars Calmfors, IFN och Stockholms universitet och Åsa Hansson, Lunds universitet och affilierad till IFN, ingår i den nya Omstartskommission som Stockholms Handelskammare har initierat.På tisdagens DN Debatt skriver de om att de vill ge de politiska beslutsfattarna ett underlag för hur Sverige ska återhämta sig efter coronakrisen.

En långsiktig agenda för reformer, omvandling och utveckling behövs, skriver kommissionsmedlemmarna som avser att lägga fram konkreta förslag till hur Sveriges nystart ska gå till och hur jobb och inkomster ska främjas framöver.

Samtliga undertecknare av debattartikeln ska skriva varsin analys av vad som krävs inom områden såsom arbetsmarknad, finanspolitik, skatter, bostäder och EU-samarbetet. Under våren och sommaren kommer seminarier och hearings anordnas och delrapporter ska läggas fram.

Kommissionen kommer att överlämna sina analyser och slutsatser till regering och riksdag i augusti i samband med att budgetarbetet startar.

Kommissionens arbete leds av Klas Eklund, seniorekonom, Mannheimer Swartling.

Läs Omstartskommissionens debattartikel här

Institutet för Näringslivsforskning, Grevgatan 34 - 2 tr, Box 55665, SE-102 15 Stockholm, Sweden | Tel: +46-(0)8-665 45 00 | info@ifn.se