Karriär

IFN söker trainee

För annons.jpg
Forskningsassistenterna Nicklas Nordfors och Charlotta Olofsson.

 

IFN är ett privat och oberoende forskningsinstitut som forskar i frågor med hög relevans för det svenska näringslivet. Huvuddelen av vår forskning bedrivs inom fem forskningsprogram: (i) Entreprenörskapets ekonomi, (ii) Globaliseringen och företagen, (iii) Tjänstesektorns ekonomi, (iv) Elmarknadens ekonomi, och (v) Institutionernas ekonomi.

IFN erbjuder nu en traineetjänst med start i september 2018. Du kommer att arbeta motsvarande två dagar per vecka och arbetstiden är delvis flexibel. Arbetet innebär att du deltar i det dagliga arbetet som våra forskare utför och i nära samarbete med den forskare och det forskningsprogram som just då behöver hjälp. Arbetet kan också ske i samarbete med någon av de andra forskningsassistenterna på IFN. Du har alltid en kontaktperson/mentor på IFN som fungerar som länk till de övriga forskarna.

Arbetsuppgifterna varierar mycket, det kan vara allt från att sammanställa litteratur och samla in data till databaser till att arbeta med Stata-kod för analys av datamaterial. Du hjälper även till med annat arbete inom ramen för IFN:s verksamhet.

Är du nyfiken på IFN och vill etablera kontakt med oss är tjänsten som trainee ett bra tillfälle att presentera dig själv. Samtidigt lär du dig mer om IFN och hur en forskares vardag ser ut, vilket kan underlätta för dig i ditt karriärval. Det finns även möjlighet att få bra feedback på din framtida eller pågående magisteruppsats.

Du som söker ska läsa sista året på en kandidatexamen eller gå en masterutbildning med inriktning mot nationalekonomi. Du bör vara intresserad av forskning med relevans för näringslivet och ha ambitionen att så småningom disputera i nationalekonomi. Höga betyg samt goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav och erfarenheter av att arbeta med databehandling i Stata är meriterande.

För mer information mejla till trainee@ifn.se. Ansökan (inklusive meritförteckning, betygsutdrag och uppsats) sänds till trainee@ifn.se. Sista datum för ansökan till 2018 års traineetjänst är den 6 augusti 2018.

 

Aktuell forskare

Lovisa Persson

Ämnesområden: digitalisering, offentlig ekonomi, politisk ekonomi, privatiseringar och skattefinansierade tjänster

En av de frågor som Lovisa Persson försöker besvara i sin forskning:

  • Vilken betydelse har konkurrensutsättningen i offentlig sektor för tjänsternas innehåll och kvalitet?

IFN kalendarium

Institutet för Näringslivsforskning, Grevgatan 34 - 2 tr, Box 55665, SE-102 15 Stockholm, Sweden | Tel: +46-(0)8-665 45 00 | info@ifn.se