Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Finanspolitiska rådet: Konferens om ekonomisk ojämlikhet

Den 20 oktober bjuder Finanspolitiska rådet in till en konferens om ekonomisk ojämlikhet. I konferensen medverkar bl.a. Therese Nilsson, Fredrik Sjöholm och Daniel Waldenström, samtliga forskare vid IFN.

torsdag
20 oktober
Tid
09.00 - 17.00
Plats
World Trade Center, Stockholm

Så här skriver Finanspolitiska rådet:

"Finanspolitiska rådet har till uppgift att göra en oberoende granskning av regeringens finanspolitik och övriga ekonomiska politik. Rådet får också analysera välfärdens fördelning och ska vidare verka för en ökad offentlig diskussion i samhället om den ekonomiska politiken. Torsdagen den 20 oktober anordnar rådet en heldagskonferens på World Trade Center (WTC) i Stockholm om ekonomisk ojämlikhet. Konferensen behandlar frågor om hur den ekonomiska ojämlikheten ser ut internationellt och i Sverige, vilka faktorer som har drivit utvecklingen, vilka effekter ekonomisk ojämlikhet kan få samt politikens möjligheter och begränsningar. Konferensen avslutas med en paneldiskussion kring vilka åtgärder, om några, som behöver vidtas." 

Läs mer här.

Anmälan görs genom att skicka e-post till: konferens@fpr.se

Extern aktivitet

Samarbete är en självklarhet för IFN som forskningsinstitution. Forskarna undervisar vid olika universitet, är talare vid externa konferenser och paneldeltagare vid diskussioner, etc. Här listas de närmaste månadernas inplanerade externa aktiviteter.

Fler
25
torsdag
april

Leder geografisk spridning av lärosäten till breddad rekrytering?

Extern aktivitet
Andreas Bergh, Lunds universitet och IFN
Henrik Hällerfors, Uppsala universitet och IFN
Joacim Tåg, IFN och Hanken, Helsingfors
25
torsdag
april

Så kan friskolor bidra i en orolig tid

Extern aktivitet
Gabriel Heller Sahlgren, IFN och London School of Economics