Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Presentation hos SNS Skåne: Hur klarar vi värmen i vinter?

Thomas Tangerås, forskare vid IFN och programchef för forskningsprogrammet Hållbar energiomställning, medverkar i SNS Skånes möte den 14 november. Han presenterar rapporten "Elbrist i storstäderna – ett marknadsperspektiv".

måndag
14 november
Tid
12.00 - 13.30
Plats
Stadshuset i Malmö stad, August Palms plats 1

Så här skriver SNS: 

"Energikrisen drabbar både hushåll och företag, inte minst i södra Sverige (elprisområde 4) där gapet mellan tillgänglig kapacitet och efterfrågan är störst. Det finns beredskap för att tillfälligt koppla bort abonnenter om kapacitetsbristen blir akut i vinter. Men vilka åtgärder kan och bör vidtas för att lösa problemet på kort och lång sikt?

Måndagen den 14 november presenterar forskaren Thomas Tangerås från Institutet för näringslivsforskning (IFN) rapporten Elbrist i storstäderna – ett marknadsperspektiv för SNS Skåne. Presentationen följs av ett panelsamtal om energiproduktion och kapacitetsbrist där Malin Dahlroth, nytillträdd VD för Sysav, och Sezgin Kadir, VD för Kraftringen, deltar. Samtalet modereras av Per Tryding, vice VD på Sydsvenska Industri- och Handelskammaren."
Extern aktivitet

Samarbete är en självklarhet för IFN som forskningsinstitution. Forskarna undervisar vid olika universitet, är talare vid externa konferenser och paneldeltagare vid diskussioner, etc. Här listas de närmaste månadernas inplanerade externa aktiviteter.

Fler
27
fredag
januari

Danish Public Choice Workshop

Extern aktivitet
Niclas Berggren, Institutet för Näringslivsforskning (IFN)
Christian Bjørnskov, Århus universitet och Institutet för Näringslivsforskning (IFN)
Therese Nilsson, Institutet för Näringslivsforskning (IFN) och och Lunds universitet.
Andreas Bergh, Institutet för Näringslivsforskning (IFN) och Ekonomihögskolan i Lund
01
onsdag
februari
02
torsdag
februari