Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Konkurrensverket arrangerar seminarium om konkurrens på apoteks- och läkemedelsmarknaden

Den 1 december arrangerar Konkurrensverket ett seminarium om konkurrensen på apoteks- och läkemedelsmarknaden. Från IFN medverkar Matilda Orth och Florin Maican som har skrivit rapporten "Apoteksmarknaden ur ett konkurrensperspektiv". De har undersökt hur apotek konkurrerar på en marknad där priserna i huvudsak regleras av TLV, det vill säga att andra mekanismer än pris styr hur apoteken konkurrerar.

torsdag
01 december
Tid
09.00 - 11.30
Plats
Hilton Stockholm Slussen, Guldgränd 8

Så här skriver Konkurrensverket: 

"Apoteksmarknaden har förändrats sedan monopolet avskaffades 2009. Diskussioner har därefter förts kring bland annat hur konkurrensen på såväl apoteks- som läkemedelsmarknaden kan garanteras och stärkas. Konkurrensverket följer marknaden och har publicerat flera rapporter på temat apotek och konkurrens.

För att belysa frågan ur olika perspektiv anordnar vi ett halvdagsseminarium den 1 december. Vi har bjudit in författarna till tre olika forskningsrapporter inom ämnet, som genomförts på uppdrag av Konkurrensverket under 2022. I en avslutande paneldiskussion kommer forskarna tillsammans med representanter från Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket och Sveriges Apoteksförening att diskutera hur konkurrensen på marknaden kan utvecklas."

Läs mer och länk till anmälan.

Extern aktivitet

Samarbete är en självklarhet för IFN som forskningsinstitution. Forskarna undervisar vid olika universitet, är talare vid externa konferenser och paneldeltagare vid diskussioner, etc. Här listas de närmaste månadernas inplanerade externa aktiviteter.

Fler
27
onsdag
september
27
onsdag
september
09
måndag
oktober