Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Riv hindren för ny elproduktion – ny rapport berättar hur!

16 oktober 2023

Teknikföretagen arrangerade ett frukostseminarium med fokus på att tydliggöra vilka hinder som ligger i vägen för de investeringar som är avgörande för att Sverige ska lyckas med den gröna omställningen. Medverkade i ett panelsamtal gjorde bland annat Pär Holmberg, forskare vid IFN.

Regeringen räknar med att Sveriges elbehov mer än dubbleras fram till 2045. Hur kommer det sig egentligen att investeringarna i ny elproduktion uteblir trots att vi vet att efterfrågan inom kort kommer att skjuta i höjden?

Teknikföretagen har därför låtit ELS Analysis utreda vilka hinder som ligger i vägen för de investeringar som är avgörande för att Sverige ska lyckas med den gröna omställningen, samt kartlägga och analysera utvecklingen på elmarknaden för att ge en grundlig förståelse för drivkrafterna som styr energiinvesteringar.

Under seminariet presenterades rapporten, och därefter följde ett panelsamtal där bland annat Pär Holmberg, forskare vid IFN, medverkade. 

Läs mer här.