Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Den textila konsumtionen

Bok
Referens
Ekström, John (1958). Den textila konsumtionen. Stockholm: IUI.

Författare
John Ekström

Föreliggande undersökning har utförts av Industriens Utredningsinstitut på uppdrag av den s. k. Partsutredningen för textil- och konfektionsindustrien, som svarat för de kostnader som utredningsarbetet dragit. Undersökningen publiceras av Partsutredningen som en del i dess skriftserie. Med hänsyn till att den utförts inom institutet har det emellertid tett sig motiverat att intaga densamma även i institutets skriftserie.

Våren 1957 publicerade institutet en undersökning rörande utvecklingen av den privata konsumtionen i Sverige 1931-65. I denna utredning behandlas olika delar av den privata konsumtionen och ett kapitel avser beklädnadskonsumtionen. Föreliggande undersökning kan sägas innebära en utvidgning och fördjupning av detta kapitel.

Konsumenternas inköp och förbrukning av textilvaror är inte minst ur industriell synvinkel ett intressant och viktigt problem. Det har därför varit mycket värdefullt för institutet att vi genom Partsutredningens uppdrag har haft möjlighet att på detta område bedriva mer djupgående studier och bearbeta ett mer omfattande material än som annars varit möjligt.