Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Idébaren #6: hur JOBBigt ska vi ha det?

Andreas Bergh, IFN och Lunds universitet, medverkar i Idébaren.

onsdag
31 augusti
Tid
17:30-19:30
Plats
Plattan, Sergels torg, Stockholm

Kulturhuset Stadsteatern skriver:

"Många unga har svårt att komma in på arbetsmarknaden. De dras med gigjobb, tidsbegränsade anställningar och vikariat som avlöser varandra. Är det ett problem, och i så fall – går det att göra något åt? 

Tillsammans med en namnkunnig panel kommer vi resonera kring ett flertal frågeställningar som rör jobben, med särskilt fokus på ungas situation på arbetsmarknaden. Gör fackförbunden tillräckligt för personer med osäkra anställningar? Är gigjobben ett bra sätt att få in en fot på arbetsmarknaden, eller bara ett sätt för företagen att utnyttja utsatta arbetstagare? Och hur ska svenska politiker förhålla sig till EU:s kommande minimilönedirektiv? "

Medverkande:

Elsa Alm, Ungsekreterare för LO
Andreas Bergh, välfärdsforskare och docent i nationalekonomi
Bodil Sidén, blq invest
Max Vesterlund Karlsson, journalist på ETC
Saleh Karrani, CBO och medgrundare av Miljonbemanning

Fler medverkande tillkommer!


Moderator: Karin Hübinette

Läs mer här

Extern aktivitet

Samarbete är en självklarhet för IFN som forskningsinstitution. Forskarna undervisar vid olika universitet, är talare vid externa konferenser och paneldeltagare vid diskussioner, etc. Här listas de närmaste månadernas inplanerade externa aktiviteter.