Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

IVAs Teknikresa - hållbar omställning och utveckling i Västerbotten och Norrbotten

Under IVAs kungl. Teknikresa till Västerbotten och Norrbotten  är hållbar omställning och utveckling i fokus. Medverkar gör Fredrik Sjöholm, vd och forskare vid IFN.

tisdag
10 oktober
Tid
08.00
Plats
Västerbotten och Norrbotten

I norra Sverige pågår stora industriella investeringar som till stor del drivs av nödvändiga åtgärder för att minska negativ klimatpåverkan. Frågor som speciellt kommer att adresseras är teknikutveckling, kompetens-försörjning och forskning.

För att klara omställningen behöver energiförsörjningen och återvinningen stärkas. Behovet av utbildad arbetskraft är stor och kommer att öka varför också samhällsbyggnad i vid bemärkelse och vikten av attraktiva livsmiljöer kommer att vara ett viktigt inslag under resan.

En konstruktiv samverkan mellan politik, myndigheter, näringsliv och akademi är en förutsättning för omställningen liksom på vilket sätt målkonflikter lyfts, diskuteras och hanteras.

Extern aktivitet

Samarbete är en självklarhet för IFN som forskningsinstitution. Forskarna undervisar vid olika universitet, är talare vid externa konferenser och paneldeltagare vid diskussioner, etc. Här listas de närmaste månadernas inplanerade externa aktiviteter.