Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Den globala arbetsmarknaden möter en nationell modell

Hur påverkar utsikterna till global rekrytering - att anställa de talanger som företagen behöver oavsett var talangerna befinner sig - den svenska arbetsmarknaden? Kommer den svenska modellen att sopas undan av en framväxande teknikdriven, globaliserad arbetsmarknad?  Ratio anordnar ett seminarium med dessa frågeställningar i fokus, där Fredrik Sjöholm, vd och forskare på IFN, medverkar.

onsdag
01 november
Tid
13.00-15.00
Plats
Ratio, Sveavägen 59, Stockholm

Vad sägs om att arbeta var som helst?

I december 2023 är det 85 år sedan Saltsjöbadsavtalet undertecknades, vilket lade grunden till den svenska modellen för arbetsmarknadsrelationer. Även om avtalet har visat sig vara framgångsrikt - och anpassningsbart - utmanas det återigen på flera fronter, inklusive en pågående brist på talanger och nya krav på flexibilitet.

Läs mer här.

Extern aktivitet

Samarbete är en självklarhet för IFN som forskningsinstitution. Forskarna undervisar vid olika universitet, är talare vid externa konferenser och paneldeltagare vid diskussioner, etc. Här listas de närmaste månadernas inplanerade externa aktiviteter.