Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Innovativ kapacitet för att föra Sverige framåt

På konferensen Energy summit den 9 april medverkar bl.a. Magnus Henrekson, IFN, för att diskutera konkurrens och samverkan - den gröna omställningens utmaningar och möjligheter. 

tisdag
09 april
Tid
08.30 - 18.00
Plats
Brygghuset, Norrtullsgatan 12N, Stockholm

Magnus talar mer specifikt på temat innovativ kapacitet för att föra Sverige framåt, och lyfter följande: 

• Ett nytt innovationspolitiskt ramverk – så stimuleras skapandet, spridningen och den produktiva användningen av kunskap i alla sektorer av ekonomin.
• Klimatförändringar och energiförsörjning är två av de stora utmaningarna – innovation är en nyckelfaktor för att hantera dessa – men inte som du kanske tror
• Grönt stål och kärnkraft – vilken är grönast?

Bland övriga talare märks Simon Tawaifi, politiskt sakkunnig hos energi- och näringsministern, Thérese Hindman Persson, Energimarknadsinspektionen, Robert Andrén, Energimyndigheten, och Desirée Comstedt, Vattenfall. 

Konferensarrangör är Svenska Dagbladet i samarbete med Insight Events Sweden.

Läs mer och anmälan.

 

 

Extern aktivitet

Samarbete är en självklarhet för IFN som forskningsinstitution. Forskarna undervisar vid olika universitet, är talare vid externa konferenser och paneldeltagare vid diskussioner, etc. Här listas de närmaste månadernas inplanerade externa aktiviteter.