Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Ekonomisk frihet och populism (Økonomisk frihed og populisme)

Ett seminarium om ”Economic Freedom and Populism” – hur marknadsekonomin kan påverka den politiska utvecklingen och om den, i synnerhet, har bidragit till ökat genomslag för populistiska partier i Europa.

tisdag
16 maj
Tid
16.00 - 17.30
Plats
Landgreven 3, 3., 1301 København K

Den 16 maj ordnar Christian Bjørnskov och Niclas Berggren, inom ramen för sitt projekt finansierat av John Templeton Foundation, ett policyseminarium i Köpenhamn.

Detta seminarium hålls vid Center för politiska studier (CEPOS) och är ett samarrangemang med IFN - Institutet för Näringslivsforskning.

Huvudtalare på eventet är Andreas Bergh, forskare vid IFN, som ska tala om ”Economic Freedom and Populism” – hur marknadsekonomin kan påverka den politiska utvecklingen och om den, i synnerhet, har bidragit till ökat genomslag för populistiska partier i Europa.

En panel bestående av Christian Bjørnskov, Robert Klemmensen (professor i statskunskap i Lund) och Sólbjørg Jaobsen (ledamot av Folketinget för Liberal Allians) diskuterar därefter ämnet utifrån Andreas Berghs föredrag.

Detta är det andra av tre policyseminarier som ordnas inom ramen för projektet (de två övriga i Stockholm), jämte två vetenskapliga konferenser.

Läs mer och anmäl dig här.

Policyseminarium

IFN anordnar seminarier för allmänheten. Ämnen för dessa är hämtade från IFN:s forskning. Publiken utgörs till stor del av ledande beslutsfattare, experter och opinionsbildare.