Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Moderaternas ekonomiska seminarium i Almedalen

Under Almedalsveckan kommer finansminister Elisabeth Svantesson att hålla i Moderaternas ekonomiska seminarium. Temat för seminariet kommer att vara "Produktivitet och tillväxt", och Magnus Henrekson, forskare vid IFN, har blivit inbjuden att medverka i en paneldiskussion.

torsdag
29 juni
Tid
12.30-14
Plats
Donnersgatan 2, Wisby Strand Congress & Event

Under Almedalsveckan kommer finansministern att hålla i Moderaternas ekonomiska seminarium med tema "Produktivitet och tillväxt". Magnus Henrekson, forskare vid IFN, har fått en exklusiv inbjudan till seminariet och kommer därmed att att medverka i en paneldiskussion.

Beskrivning av samhällsfrågan:
En produktiv ekonomi är central för att ekonomin växer och har varit avgörande för att bygga upp Sveriges välstånd. Under finanskrisen föll dock produktiviteten kraftigt och har sedan inte återhämtat sig. Vad krävs för att vi ska bryta den trenden?

Utökad information om evenemanget:
Produktivitet är avgörande för den ekonomiska utvecklingen. Det handlar om hur effektiv produktionen av varor och tjänster i ett land är. Tillsammans med totalt arbetade timmar bestämmer produktiviteten vår BNP och därmed våra skatteintäkter.

Det är kort sagt avgörande med hög produktivitet för att öka både välstånd och levnadsstandard i samhället. Finansminister Elisabeth Svantesson bjuder in till seminarium för att diskutera vad som håller tillbaka den svenska tillväxten och vilken reformagenda – både på kort och lång sikt – som behövs för att vända utvecklingen.

Extern aktivitet

Samarbete är en självklarhet för IFN som forskningsinstitution. Forskarna undervisar vid olika universitet, är talare vid externa konferenser och paneldeltagare vid diskussioner, etc. Här listas de närmaste månadernas inplanerade externa aktiviteter.