Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Vägar till ett uthålligt Europa – ny bok lanseras

28 januari 2021

Coronapandemin har visat att EU står inför flera vägval för att nå en politiskt, ekonomiskt och socialt uthållig union. Vilka politiska och ekonomiska reformer krävs för att EU ska klara omställningen till en grön ekonomi samtidigt som EU-länderna har en åldrande befolkning, växande sociala behov och en undermålig integration? I Europaperspektiv 2021 Vägar till ett uthålligt EU, analyserar ledande svenska forskare inom juridik, nationalekonomi och statsvetenskap dessa övergripande frågeställningar.

Vid ett digitalt lanseringsseminarium den 3 februari 13.00–16.00 samtalar några av författarna samt Christian Danielsson, Chef för EU-kommissionen i Sverige, även om vilka lärdomar som kan dras av coronapandemin för att rusta EU att hantera framtida globala folkhälsokriser. De diskuterar också om den gröna given är tillräcklig för att leda omställningen till ett klimatneutralt EU 2050 och samtidigt säkra tillväxten.

Niklas Elert och Magnus Henrekson, IFN, har skrivit ett av kapitlen i boken och under seminariet deltar Magnus Henrekson i en panel om EU:s roll i miljö-och klimatarbetet i Europa och globalt, samt innovation som en förutsättning för en konkurrenskraftig grön ekonomi.

Läs mer om seminariet och anmäl dig kostnadsfritt här