Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

IFN Play

Här hittar du ett urval av IFN:s policyseminarier, jubileumsseminarier och poddavsnitt.

I regel spelas våra policyseminarier in och läggs på vår Youtube-kanal. Där hittar du också annat filmat material om IFN och IFN:s forskare. Här visar vi ett urval av de nyare policyseminarierna.

IFN-podden började sändas hösten 2013. Ambitionen är att årligen presentera 5–10 sändningar baserade på aktuell forskning inom nationalekonomi. IFN-podden finns även på Spotify, Itunes, Libsyn och andra plattformar som tillhandahåller poddar.

Senaste podden och policyseminariet

23 september 2021 – Tillit, tolerans och lycka

Hur påverkas vårt beteende av de lagar och regler och värderingar som omger oss och vad har det för betydelse för hur samhällen, marknader och företag fungerar? Och vilken roll spelar tilliten för att ett företag ska fungera? Hör Niclas Berggren och Therese Nilsson berätta om sin forskning


16 februari 2021 – Det svenska välfärdsexperimentet

Vad säger forskningen om privatiserad välfärd? Mårten Blix och Henrik Jordahl presenterar sin bok Privatizing Welfare Services: Lessons from the Swedish Experiment vid ett webbinarium. Boken sammanställer forskningen om svenska privatiserade välfärdstjänster och här förs också en diskusison om regleringar och praktiska erfarenheter av LOV och LOU med paneldeltagarna Tobias Baudin, ordförande Kommunal, Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande Södertälje och Irene Svenonius (M) finansregionråd i Stockholm. Samtalet modereras av Eva Malm Öhrström, kommunikationschef IFN.