Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

IFN Play

Här hittar du ett urval av IFN:s policyseminarier, jubileumsseminarier och poddavsnitt.

I regel spelas våra policyseminarier in och läggs på vår Youtube-kanal. Där hittar du också annat filmat material om IFN och IFN:s forskare. Här visar vi ett urval av de nyare policyseminarierna.

IFN-podden började sändas hösten 2013. Ambitionen är att årligen presentera 5–10 sändningar baserade på aktuell forskning inom nationalekonomi. IFN-podden finns även på Spotify, Itunes, Libsyn och andra plattformar som tillhandahåller poddar.

Senaste podden och policyseminariet

22 juni 2021 – Vem blir stjärna på en icke-fungerande marknad?

Fotbolls-EM pågår för fullt och fotboll och marknader skapade debatt i våras när tolv storklubbar hotade att hoppa av Uefas fotbollsturneringar för att starta en egen superliga. Men vem blir stjärna på en marknad som inte fungerar? Hör IFN-forskarna och fotbollsentusiasterna Pehr-Johan Norbäck och Lars Persson i ett nytt avsnitt av IFN-podden.


16 februari 2021 – Det svenska välfärdsexperimentet

Vad säger forskningen om privatiserad välfärd? Mårten Blix och Henrik Jordahl presenterar sin bok Privatizing Welfare Services: Lessons from the Swedish Experiment vid ett webbinarium. Boken sammanställer forskningen om svenska privatiserade välfärdstjänster och här förs också en diskusison om regleringar och praktiska erfarenheter av LOV och LOU med paneldeltagarna Tobias Baudin, ordförande Kommunal, Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande Södertälje och Irene Svenonius (M) finansregionråd i Stockholm. Samtalet modereras av Eva Malm Öhrström, kommunikationschef IFN.