Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

IFN Stockholm Conference 13 - 14 juni: Sustainable Energy Transition

Sverige är ett av de länder i världen som är mest beroende av el. Energiomställningen kommer öka betydelsen av en välfungerande elförsörjning än mer. Centrala frågor rör vilka reformer som behövs för en hållbar energiförsörjning, vilka faktorer som styr investeringar på elmarknaden, och hur målkonflikter påverkar omställningen.

IFN:s forskningsprogram ”Hållbar energiomställning” syftar till att främja kunskap om elmarknaden och dess grundläggande betydelse för att uppnå en hållbar energiomställning. Programmet innehåller bland annat projekt som studerar målkonflikter i utbyggnaden av vindkraft, design av en framtida elmarknad och hållbar marknadsintegration.

Konferensen i Vaxholm är en internationell tvådagarskonferens i litet format. Den samlar forskare inom området och har som övergripande mål att presentera och diskutera den senaste forskningen inom området. Deltagande i konferensen sker endast genom inbjudan.

Vi är tacksamma för ekonomiskt stöd från Jan Wallanders och Tom Hedelius stiftelse.

Arrangörer är Pär Holmberg, Erik Lundin och Thomas Tangerås. För mer information, se den engelska hemsidan, eller kontakta Thomas Tangerås.

Program

TBA