Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Ny rapport: Fackförbunden tappar medlemmar

30 januari 2021

Lars Calmfors, IFN, är en av rapportförfattarna till Fores nya rapport Vad finns det för anledning att vara med i facket?

Rapporten visar att fackförbunden tappar medlemmar och undersöker hur människor ser på facket i dag. Vilka är medlemskapets fördelar respektive kostnader? Vilka faktorer påverkar det fackliga engagemanget? Rapporten baseras på en enkätstudie och intervjuer med fackliga företrädare.Lars Calmfors, Julia Nederberg och Carolina Persson är författare till boken. Vid lanseringsseminariet som Fores arrangerade medverkade bland andra Lars Calmfors, Tobias Baudin, ordförande Kommunal och Heike Erkers, förbundsordförande Akademikerförbundet SSR.

Seminariet filmades av SVT Forum och går att se här