Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Prisceremoni för 2020 års Global Award

30 april 2021

Global Award for Entrepreneurship Research 2020 tilldelades John Haltiwanger, professor vid University of Maryland, USA. Nu delas priset ut vid en cermoni som sänds från Stockholm den 19 maj klockan 16:00- 17:30.

Haltiwanger får priset för sin banbrytande forskning om hur jobb omsätts, om produktivitetstillväxt och entreprenöriella företags roll för ekonomisk utvecking. Global Award for Entrepreneurship Research är det världsledande priset inom entreprenörskapsforskning med en prissumma på 100 000 euro.

Vid den digifysiska prisutdelningen håller John Haltiwanger en föreläsning. Flera namnkunniga experter kommenterar hans betydelse.

Utöver pristagaren medverkar Lars Backsell, grundare och ordförande Recipharm, Johan Eklund, vd Entreprenörskapsforum och professor BTH och JIBS, Maryann Feldman, professor vid University of North Carolina at Chapel Hill, USA, Jan-Olof Jacke, vd Svenskt Näringsliv och Fredrik Sjöholm, professor och vd IFN. Webbinariet modereras av Maddy Savage, journalist.

Prisets grundare är Entreprenörskapsforum, medgrundare är IFN, medfinansiär är Vinnova. Donator är Lars Backsell.