Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Nedstängningar – rätt eller fel?

25 maj 2021

Var det rätt att inte stänga ned Sverige under pandemin? Frågan diskuterades av Lars Jonung, Lunds universitet, och Lars Calmfors, IFN och Stockholms universitet, vid ett seminarium anordnat av Institute for Public Affairs vid Ekonomihögskolan vid Lunds universitet.

 

Ekonomerna Lars Jonung och Lars Calmfors har varit aktiva i debatten om Sveriges sätt att hantera coronapandemin. Jonung har sagt att lockdowns har svag inverkan på smittspridningen medan Calmfors argumenterat för att hårdare nedstängningar krävs för att minska antalet smittade och döda.

Samtalet leddes av Louise Bringselius, Lunds universitet.