Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Cecilia Malmström ny ledamot i IFN:s styrelse

7 mars 2022

Cecilia Malmström har valts in som ledamot i Institutet för Näringslivsforskning, IFN:s, styrelse i samband med styrelsemötet den 7 mars.

– IFN producerar policyrelevant nationalekonomisk forskning med ett näringslivsperspektiv. Cecilia Malmström har lång erfarenhet från svensk och internationell politik av politikområden av betydelse för IFN:s inriktning. Hon kommer att tillföra värdefulla kompletterande perspektiv till IFN:s styrelsearbete, säger styrelseordförande Staffan Bohman.

IFN bedriver högklassig nationalekonomisk forskning med samhällsrelevans och aktualitet. Det känns oerhört roligt att spännande att ha blivit invald i institutets styrelse. Jag hoppas lära mig mycket och förhoppningsvis bidra med kunskap om internationella handelsfrågor, säger Cecilia Malmström.

Cecilia Malmström är fil.dr i statsvetenskap. Hon var 1999–2006 ledamot av Europaparlamentet, 2006–2010 EU-minister i Statsrådsberedningen och 2010–2019 Sveriges EU-kommissionär. 2011 blev Cecilia utsedd till hedersdoktor vid Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet. 2020–2021 var hon gästprofessor vid Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Cecilia är non resident senior fellow vid PIIE (Peterson Institute for International Economics), senior rådgivare vid Covington samt knuten till Lindholmen Science Park där hon arbetar med demokrati och AI.

 Vid frågor kontakta:

Staffan Bohman, styrelseordförande, 070-816 66 22

Cecilia Malmström, styrelseledamot, cecilia@malmstroem.nu

Eva Malm Öhrström, kommunikationschef IFN, 073-674 74 78