Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Niclas Berggren får nyinstiftat pris

8 april 2022

IFN-forskaren Niclas Berggren har fått forskningsinstitutet Ratios nyinstiftade pris "årets bidrag till mänsklig blomstring". Niclas Berggren är verksam som forskare och programchef vid IFN och undervisar vid Ekonomihögskolan i Prag.

Priset delades ut i samband med Ratios 20-årsfirande 7 april. Niclas Berggren prisas för sina mångåriga och breda insatser inom svensk nationalekonomi.

Motiveringen lyder:

Berggren har dels bidragit med viktig forskning själv, dels bidragit till andras forskning genom sin roll som redaktör och ansvarig utgivare för Ekonomisk debatt. Som redaktör har han under många år bidragit till att vässa ekonomiska argument genom att ge författare kloka synpunkter, alltid levererade i god ton och raskt tempo.

Berggren var 2007–2011 verksam som forskare och vice VD vid Ratio och hade en viktig roll i att lägga grunden för och bygga upp Ratio. Han arbetade tillsammans med Nils Karlson redan under Cityuniversitets tid och om än det inte går att mäta har Berggren varit viktig under Ratios tidiga år och senare utveckling. Efter att han lämnat Ratio har han och Nils Karlson samarbetat kring årliga konferenser där litteratur och idéer bidragit till bildning och gemenskap i liberal anda.

Berggren driver sedan 2007 bloggen Nonicoclolasos och sprider härigenom kunskap om samhället, men bidrar också ofta med filosofiska klokskaper, bilder på konst och foton på vackra dansare. Sammantaget bidrar Berggren på ett utmärkt sätt till mänsklig blomstring.

Läs mer om priset hos Ratio