Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Ny rapport: Kommunala bolag har ökat kraftigt

13 juni 2022

Andreas Bergh, Lunds universitet och IFN och Gissur Ó Erlingsson, Linköpings universitet, presenterade nyligen en SNS-rapport som visar att de kommunala bolagen har ökat kraftigt sedan 1970-talet. Nu kan du se filmen från lanseringsseminariet.

Vilka är fördelarna med bolagisering av kommunal verksamhet? Hur tolkar de kommunala bolagens styrelseledamöter sitt uppdrag? Finns det några samband mellan antalet kommunala bolag och korruption?

Vid seminariet presenterades rapporten av de båda forskarna. Därefter diskuterades resultaten med Björn Ljung (L), ordförande Stockholmshem och ledamot i Stockholms stads kommunfullmäktige, Eva-Maj Mühlenbock, partner vid Cirio advokatbyrå, Elisabeth Unell (M), oppositionsråd och 2:e vice ordförande i Västerås kommunstyrelse samt moderator Jonas Klarin, forskningsledare på SNS.