Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Ny rapport om högre utbildning och skattemedlen

30 augusti 2022

Anders Kärnä, IFN och Örebro universitet, presenterade nyligen en SNS-rapport om hur universitet och högskolor använder skattemedlen. Nu kan du se lanseringsseminariet i efterhand.

I rapporten "Använder universiteten skattemedlen på bästa sätt?" undersöker Anders Kärnä om skattemedlen till högre utbildning och forskning används till det han kallar universitetens kärnverksamhet- forskning och utbildning- eller till administration. Han undersöker också hur olika yrken som finns vid lärosätena har utvecklats över tid.

Utöver Anders Kärnä, medverkade även en panel vid seminariet. Den bestod av: Mats Alvesson, professor i organisationsteori, Lunds universitet, Lars Strannegård, rektor, Handelshögskolan i Stockholm, samt Ulrika Wallén, policyexpert högskolepolitik, Svenskt Näringsliv

Samtalet leddes av Mikael Witterblad, chef för SNS forskningsprogram.

Här kan du se seminariet