Denna webbplats lagrar cookies i begränsad omfattning. Genom att besöka sidan, godkänner du villkoren i vår integritetspolicy. Läs mer

Ny SNS-rapport: Tre förslag för att minska lokal elbrist

2 september 2022

I veckan presenterade IFN-forskarna Pär Holmberg och Thomas Tangerås en ny SNS-rapport , ”Elbrist i storstäderna – Ett marknadsperspektiv”.

I rapporten ger de förslag på hur elmarknaden kan reformeras för att på kort sikt minska problemen med obalanser i elförsörjningen. Bland annat föreslås de att Storstockholm ska bli ett eget elområde.

När SNS lanserade rapporten vid ett seminarium under torsdagen, medverkade utöver rapportförfattarna även Henrik Bergström, Head of Public Affairs, Ellevio, Niclas Damsgaard, chefsstrateg Svenska kraftnät och Anna König Jerlmyr (M), finansborgarråd i Stockholms stad. Samtalet leddes av Charlotte Paulie, forskningsledare på SNS.

 

Här kan du se seminariet i efterhand.